25 Ağustos 2007 Cumartesi

Çok İlginç Bir Haber Sitesi!

Southeast European Times yani Güneydoğu Avrupa'ya ilişkin haberlerin 10 dilde (Arnavutça, Bulgarca, İngilizce, Hırvatça, Makedonca, Rumence, Sırpça (Latin), Sırpça (Kiril), Türkçe ve Yunanca) yayınlandığı bir site.

Her iş günü, bölgedeki yerel ve uluslararası medyadaki en önemli haberleri derleyen site, ayrıca bölgede ücretli olarak çalışan Güneydoğu Avrupa Haber muhabirleri aracılığıyla da analizler, röportajlar ve yorumlar aktarıyor. Site yerel - çok önemli gelişmelere yol açabilecek anahtar oyuncular, olaylar ve duyarlılıklar - konularındaki derinlikli bilgisi ve bölgeyi kapsayan bakış açısı ile benzerlerinden ayrılmakta, bölgenin her yanına ilişkin ilerleme modelleri olarak hizmet edebilecek trendleri, çözümleri ve başarıları tanıtıyor. Ayrınca ülkelerin blog yazarlarına da haberlerin yer veriyor.

Ne Güzel İşte, Ne Var Bunda?

Söyleyelim; Bu site ABD'nin Avrupa, Afrika ve Akdeniz Havzasındaki operasyonlarından sorumlu ortak askeri komuta organı olan ABD Avrupa Komutanlığı (EUCOM) sponsorluğunda yayın yapıyor. Yani ABD Savunma Bakanlığı'na ait bir site. Anlaşılan diğer gizli sitelerinin aksine bunu sitede açıkca yazmakta hiçbir sakınca görmemişler ve yine anlaşışan bu sıralarda Güneydoğu Avrupa'ya hayli merak salmışlar.


www.setimes.com