1 Ağustos 2007 Çarşamba

BootVis 1.3.37.0 [Pc Açılış Hızını Arttırma]

BootVis Microsoft'un Windows Xp kullanıcıları için ürettiği bilgisayarının performans ayarlarını yapılmasını ve bilgisayarının gözle görülür şekilde hızlı açılıp/kapanmasını isteyenler için ideal bir program.

1-İlk Açılma Hızının Tespiti:

Programı açtığınızda üstte bulunan sekmelerden trace' e tıklayın , açılan menüde " next boot + driver delays" seçeneğine basın, karşınıza çıkan pencerede OK butonuna bastığınız zaman bilgisayar yeniden başlayacak.Bilgisayar açılır açılmaz program otomatik çalışacak ve bilgisayarınızı o andaki performansı ve ne kadar sürede açıldıgını ve kapandıgını gösteren bir şema çıkacak.Bu şemada uzun ve ucunda kare olan bir çubuk göreceksiniz o çubuk nerdeyse o sizin sürenizdir.Mesala çubuk 40'ın üstünde ise pcnizin açılması 40 sn sürmüş demektir.(Sistem analizi biraz zaman alabilir).

2-Performansı arttırma:

Bu sonuçları aldıktan sonra şimdi sıra bilgisayarınızın performansını yükseltmede, bunun içinde yine aynı sayfayı kapatmadan trace' e ve açılan menüde "optimize system" yazan yere tıklıyoruz.
Bu işlemden sonra bilgisayarınız yeniden açılıp kapanacak fakat bu sefer açıldığında ayarları optimize edeceği için açılma süresi uzayacaktır.
Bu işlem bilgisayarda yüklü dosya boyutuna göre 10 dk ile 100 dk arası zaman alabilir.Fakat ekrandaki pencere kapanana kadar kesinlikle görevi sonlandırma yapmayın.

İşlem bittigi zaman ilk işlemi tekrarlarsanız bilgisayarın açılma süresinin kısaldığını göreceksiniz.